det våras för våren

doften av rökelse fyller hela rummet av kärlek. åh så jag trivs!

snart ska man ha bestämt sig vad man vill göra i vår.
den 15 oktober är sista anmälningsdagen för studier i vår, vilket gör att jag bör tänka över vad jag vill göra härnäst.

jag känner ingen panik, jag vet vad min dröm i livet är och det tänker jag jobba mot med hela mitt hjärta.
men jag vägrar stressa dit. jag vägrar uppfylla min dröm nu.
först vill jag samla på mig kunskap från alla världens hörn,  allt från afrikanska läkande örter och indiska aromer till kinesisk meditation och engelsk te historia.
Örter. kryddor. dofter. läkande krafter. aromer. teer. kaffe. choklad. näring. mat.

OCH faktum är att umeå är en sjukt bra stad att bo i. jag bor perfekt i ett underbart kollektiv nära allt, har hittat en grym träningslokal med sköna människor och har väldigt fina vänner här uppe. jag har helt enkelt börjat bygga upp ett liv här och jag vill inte åka riktigt så snart. jag vill vara kvar i vår! är nästan helt säker, har tänkt över det många gånger men nu är det nästan klubbat.
kakan vill stanna med svalorna.

några kurser jag funderar på till våren, för att förbereda och bygga på min dröm:

Hem- och konsumentkunskap 1, 30.0 hp
Är du intresserad av lärande, mat och hälsa, konsumtion och ekonomi, boende och social gemenskap? Då är Hem- och konsumentkunskap något för dig. Under kursen kommer dessa områden att behandlas ur olika perspektiv såsom resurshushållning, kultur, hälsa och jämställdhet. Du skaffar dig också kunskaper om samspelet mellan hushåll, samhälle och natur för att kunna möta förändringar, ta ansvar och agera.

Kostvetenskap A, 30.0 hp
Kostvetenskap, ett ämne i tiden! Du får lära dig om näringsämnenas kemiska uppbyggnad; hur de bryts ned och ger energi i kroppen. Du gör en kostregistrering med hjälp av Svenska näringsrekommendationer för att få ökad kunskap om olika livsmedels näringsinnehåll. Kursen ger dig redskap att värdera olika typer av kostbudskap i media, som t ex fettkvalitet, GI och lågkolhydratkost. Mikroorganismers betydelse inom mejeri-, bageri och bryggerinäringen behandlas.

Näringslära, 7.5 hp
Under kursen diskuteras bl a glykemiskt index, fettkvalitet, proteinbehov, vitaminer, mineraler. Här får du möjlighet att göra en personlig kostregistrering, som näringsberäknas och utvärderas med Svenska näringsrekommendationer som grund.


ska hem och råda lite med mina älskade föräldrar i helgen. det blir fint<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0